DANSLESSEN

PEUTERDANS

Voor de allerjongste: peuterdans is voor alle energieke peuters van 2 tot 4 jaar die graag bewegen op muziek. 

De peuterfase is een belangrijke fase waarin kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. De groei van een peuter gaat ontzettend snel, zowel op fysiek als cognitief gebied.

Door de combinatie van dans, muziek en fantasie kan dans-expressie bijdragen aan zowel de fysieke als de cognitieve groei van uw kind. In de peuterdans lessen leren de kinderen bewegen op muziek door uitproberen, nadoen, herhalen en hun fantasie te gebruiken. Spelenderwijs leren zij woorden te geven aan hun bewegingen en ontdekken zij hun eigen bewegingstaal.

In de lessen wordt ook aandacht besteed aan de motorische ontwikkeling van het kind. Door middel van dans kan uw peuter op een leuke manier en in zijn eigen tempo zijn mogelijkheden exploreren en zo stap voor stap op eigen benen staan. Tijdens de lessen werken we met herkenbare thema’s voor uw zoon of dochter, zoals Sinterklaas, Kerst, Zomer, Carnaval, etc.

Instappen is altijd mogelijk.

KLEUTERDANS / KINDERDANS 1

Tijdens de kleuterdanslessen gaan we samen dansen, zingen , springen, spelen en ontdekken en stimuleren we zo de lichamelijke ontwikkeling en het lichaamsbewustzijn van de kinderen. Ze leren luisteren naar de maat van de muziek en krijgen de kans om verschillende ritmes te ontdekken. Dansplezier, eigen creativiteit en muzikaliteit staan voorop! 

KINDERDANS 2 / DANCEMIX

In deze les word er een choreografie aangeleerd op een specifiek nummer. Deze choreo’s zijn per liedje verschillend. Er wordt geluisterd naar de beat, tekst en accenten in de muziek. De muziekkeuze in deze les is zeer gevarieerd. Je leert de basis van hiphop kennen op een leuke speelse manier.

HIPHOP

Lekker dansen op liedjes uit de Top40, lekker dansen op TikTok liedjes of dansen op een lekker tempo op de muziek? Dan zit je bij de HipHop lessen helemaal perfect!

Met onze HipHop lessen ben je verzekerd van de ultimate dance-experience! De lessen zijn op alle niveaus en in verschillende leeftijden. Aan het eind van het seizoen is er een dansvoorstelling, zodat je jouw skills op het podium kan laten zien! De artiest in jou komt bij ons tot leven……………. we can make you dance! 

BREAKDANCE

Breakdance is een acrobatische dansstijl waarbij het ontwikkelen van een eigen stijl, originaliteit en expressie belangrijk zijn. Deze dansles is speciaal voor jongens en meisjes die overlopen van de energie, niet bang zijn om zich ergens in te gooien en houden van improvisatie en energieke bewegingen. Tijdens de danslessen werk je aan je footwork, toprocks, powermoves en freezes. Bekende breakdancebewegingen zijn o.a. de headspin, windmill, swipe en sixstep.

BALLET KIDS

Wist je dat ballet de basis is van alle dans? Voor jonge dansers is het dans ook de ideale basis om zich verder te ontwikkelen! Tijdens de lessen leren de kinderen de basistechniek van ballet. Kracht, souplesse, coördinatie en een goede houding zijn hierbij belangrijk. Je wordt er lenig en sterk van!

JAZZBALLET TEENS

Tijdens de jazzballet lessen leer je de basis van jazzballet, met aandacht voor ritme, dynamiek, isolatie, muzikaliteit, krachtopbouw en streching. Er komen verschillende jazzbewegingen aan bod en je leert ook hoe deze heten. Jazzballet heeft namelijk net als klassiek ballet een eigen vocabulaire aan danstermen. Je besteedt aandacht aan je techniek en leert de volledige ruimte te benutten. De oefeningen worden stap voor stap opgebouwd en uiteindelijk in een combinatievorm gedanst.

DANCE AND FIT VOLWASSENEN

Deze les is voor volwassenen die nog een uitdaging willen in dans, maar het vooral zien voor de fun en om fit te blijven. Er zullen een aantal ‘follow the leader’ stukjes aanbod komen, denk aan Zumba waarbij je de docent nadoet. Je werkt op het einde van de les naar een choreografie toe, dit zal een dans en muziekmix worden van allerlei stijlen, denk aan; hiphop-jazz-disco-dancehall-afro etc. Instappen op ieder niveau is mogelijk.

DANCEMIX

Dancemix kun je vergelijken met onze kinderdanslessen op zaterdag. Op een leuke manier leer je de beginselen van dans/hiphop. Per leeftijdscategorie wordt ernaar gekeken welke liedjes en dansjes het beste bij hun passen. De jongste bijv.; de nieuwste K3 dansjes en de oudste van tiktok tot de nieuwste trend liedjes.

WEDSTRIJD CREWS

Dansen in een wedstrijdteam vergt de nodige discipline en inzet. Je traint minimaal 2x per week
Wedstrijden vinden ongeveer 1 keer per maand plaats in het weekend op verschillende locaties door heel Nederland. Naast deelname aan de wedstrijden wordt je aanwezigheid ook verwacht tijdens optredens.
“Je team moet altijd op je kunnen bouwen”
Naast de wedstrijden hebben wij ook een tal van toffe optredens en organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor onze crews.
Kun jij je hierin vinden of ken jij iemand met z’n grote passie voor dans? Laat het ons dan weten.